Gyakori kérdések

Honnan tudom, hogy coach kineziológiára vagy life coachingra jelentkezzek?
 
Ha úgy érzi, valamilyen lelki problémája van, magánéleti válságba került, nem érzi jól magát a munkahelyén, önbizalomhiányban szenved, vagy csak egyszerűen több önismeretre vágyik és szeretné elérni a céljait, akkor mindegy, melyik lehetőségre jelentkezik be: amelyik szimpatikusabb. Az első találkozásunk alkalmával meg tudjuk beszélni, hogy a helyzetében melyik kezelés segíthet jobban.
 
Ha pedig olyan problémával keres meg, aminek kezelésére nincsenek meg a kompetenciáim, továbbirányítom más, megbízható szakemberhez.
 
Gyermekek kezelése megoldható-e?
 
A coach kineziológiával igen, a gyermekek kezelése rövidebb ideig tart, illetve a szülő bevonásával történik. A life coachingot kamasz kortól javaslom.
 
Hogyan készüljek az első coach kineziológiai ülésre?
 
Gondolja át, melyek azok a problémák, amelyeket szeretne megoldani, valamint, hogy milyen célt szeretne elérni. A témák származhatnak életének más-más területéről is. Az első alkalommal megnézzük majd, melyik élvez elsőbbséget, mert az nagy valószínűséggel a többin is segít. Azt is látni fogja, mennyire összefügg minden mindennel.
 
Hogyan készüljek az első life coaching ülésre?
 
Az előbbihez hasonlóan, gondolja át, milyen célon szeretne dolgozni és milyen eredménnyel lenne elégedett.
 
Hogyan történik egy coach kineziológiai ülés?
 
Az első találkozás alkalmával megbeszéljük, mi az a cél, amin dolgozni szeretne. Ha több problémával érkezik, izomtesztelés segítségével eldöntjük, melyik élvez elsőbbséget, aminek megoldása a többi témát is pozitívan befolyásolja.
Ezután kérdéseket teszek fel egy meghatározott rendszer szerint, miközben enyhe nyomást gyakorlok az ön kinyújtott karjára. Ilyenkor azt vizsgálom, hogy karja izmai - az agy, illetve a test sejtes memóriájában tárolt információ közvetítőjeként - a kérdésekre erősen tartanak vagy elgyengülő izomtónussal "válaszolnak". Ezzel a módszerrel keressük meg azokat az életkorokat, ahol a problémájával összefüggő események történhettek, és kiteszteljük azokat a technikákat, amelyek segítenek elérni az oldás során kitűzött célt.
 
Hogyan történik egy life coaching ülés?
 
Az első alkalommal elmondom, hogyan épül fel a konzultáció, bemutatom az általam alkalmazott módszert. Megbeszéljük, milyen témán szeretne dolgozni, milyen célt szeretne elérni. Azután kérdéseket teszek fel - olykor egészen meglepőeket is-, hogy olyan oldalról is megvilágítsuk a problémát, ahonnan még eddig nem vizsgálta. Az ülés végén általában valamilyen feladatot adok majd, amit a következő alkalomig kell elvégeznie. A további konzultációkon kiértékeljük a változást, és kreatív eszközök használatával haladunk tovább, amíg el nem érjük a célt, amivel ön már elégedett.
 
Milyen hosszú egy konzultáció?
 
A life coaching esetében 60 perc, a kineziológia esetében körülbelül 60 perc.

Hány alkalomra lesz szükség?
 
Ez függ a hozott problémától és attól, hogy ön mennyire szeretné azt megoldani. A coach kineziológiában a tartós eredményhez általában 3-5 ülésre van szükség (körülbelül 2 hetente), míg a life coachingban 5-10 alkalomra, heti rendszerességgel.
 
 
Milyen érzéseim lehetnek coach kineziológiai ülés előtt vagy után?
 
Azt szoktuk mondani, hogy mindenki megtalálja a „maga terapeutáját”. Ha például az interneten keresgél, többször találkozik ugyanazzal a névvel, valamelyik tanácsadó oldala úgy érzi, jobban vonzza. Eldönti, hogy bejelentkezik nála, kap is időpontot. Ám az adott nap előtt vagy akár néhány órával az ülés időpontját megelőzően úgy érzi, mégsem kellene elmennie. Lehet, hogy még rosszul is kezd lenni vagy történik valami a családjában, ami miatt le kell mondania a kezelést. Természetesen előfordul ilyesmi. De az is lehet, hogy a tudatalattija gáncsoskodik. „Érzi”, hogy például a coach kineziológusnál  „ki kell majd adnia magát”. (Hiszen az oldás lehet, hogy megoldja majd évekig hurcolt problémáját! Pedig azt már ismeri, de ha elveszíti, mi lesz vele?)
Tehát amikor „közbejön valami” a megbeszélt időpont előtt, érdemes elgondolkodni arról, hogy valóban nem ő a megfelelő szakember számomra? Vagy csak a tudatalattim akar visszatartani? Vagy tényleg olyasmi jött közbe, ami miatt le kell mondani az oldást? Ha rájövünk, hogy valami belső félelem miatt vonakodunk, még érdemes elmenni a coach kineziológushoz, mert ilyenkor szokott előfordulni, hogy a kezelés igazán jól sikerül. Ha pedig rajtunk kívülálló okok miatt nem tudunk megjelenni, kérjünk másik időpontot.
A másik kérdés, hogy mi történik az ülés után. Fontos tudni, hogy átmenetileg rosszabbodhatnak a tünetek vagy egyfajta érzelmi hullámzás tapasztalható. Ezek természetes következményei a kezelésnek, hiszen blokkok oldódnak, ami nagy mennyiségű energia felszabadulásával jár. A következő napokban, hetekben rendeződni fognak az érzések. Körülbelül három hét múlva pedig érdemes elmenni egy megerősítő oldásra, ahol nagy valószínűséggel egy újabb aspektusát dolgozhatják fel az eredeti problémának. Ezért szoktuk mondani, hogy egy témához 3-5 oldás szükséges. A lélek ugyanis – a hagyma héjaihoz hasonlóan – fokozatosan engedi felszínre a megoldáshoz szükséges információt. 

Minden jog fenntartva!| Készítette: b&p webdesign
Copyright 2013 - kineziologus-lifecoach.hu - Minden jog fenntartva! | Készítette: b&p webdesign Joomla 1.7 templates try out productie boltari beton.